Блог » Колко ценeно е професионалното звание CFP в света?

Колко ценeно е професионалното звание CFP в света?

Финансовите компании по света намират, че финансовите консултанти, носители на професионалното звание CFP™ (Certified Financial Planner™) са по-продуктивни, генерират повече приходи и печалби и намаляват корпоративния риск и броя на жалбите от клиенти. Това показва проучване сред финансови компании в 12 страни, проведено по поръчка на FPSB (Съвет за стандарти във финансовото планиране – www.fpsb.org).

 

Screen Shot 2014-02-12 at 12.17.24

 

Звание CFP™ не се присъжда в България. Достъпно за практиците у нас е професионалното звание ДФК® (Дипломиран финансов консултант®) – запазена марка, собственост на ИДФК. Сертификационната програма за ДФК® е изградена по модела на CFP™.

 

Нол Мей, Изпълнителен директор на FPSB казва: “Ценността на наемане на лице, носител на званието CFP™, от фирми, които се Стремят да действат в най-добър интерес на клиентите и да помагат за постигане на житейските им е ясна. … Голяма част от повече от 150 000 CFP™ в света работят за инвестиционни посредници. Това означава, че професионалните стандарти на FPSB се прилагат широко от фирмите, а хората имат все по-голям достъп до квалифицирани, компетентенти и етични съвети от консултанти, които поставят интересите на клиентите на пърно място.”

 

Повече информация за проучването може да се намери тук.

 

 

 

Вашият коментар